Stomatološke usluge

Beljenje zuba

Dental Family

Beljenje zuba

Izbeljivanje zuba predstavlja jednu od najpopularnijih intervencija koja može obezbediti završni sjaj vašem idealnom osmehu.

Izbeljivanje zuba daje dugotrajne rezultate, koji međutim mogu da variraju u zavisnosti od upotrebe cigareta, kafe, obojenih napitaka kao i hrane. Preporuka je povremeno ponoviti tretman, u dogovoru sa stomatologom.

Procedura koja prethodi izbeljivanju

Neophodno je napomenuti da postoji procedura koja prethodi intervenciji izbeljivanja, kojoj naš tim beskompromisno pristupa, budući da je to jedini način ka uspešnom i zdravom izbeljivanju zuba. Procedura podrazumeva detaljan stomatološki pregled putem kog se utvrdjuje da li postoji zubni kvar ili oboljenje desni koje se mora sanirati pre izbeljivanja. Nakon toga sledi uklanjanje čvrstih i mekih naslaga i poliranje zuba. Tako zdravi i čisti zubi mogu pristupiti izbeljivanju i dobiti neophodnu završnicu za savršen osmeh.

Dugotrajnost i nuspojave

Kada govorimo o nuspojavama do kojih može doći prilikom izbeljivanja zuba, najčešće mislimo na povećanu osetljivost zuba na toplo i hladno. Ozbiljniji problemi nisu zabeleženi, a osetljivost se lako može ublažiti upotrebom određenih preparata.

Povratite svojim zubima stari sjaj i boju.

Procedura izbeljivanja zuba je potpuno bezbedna i sastoji se u vraćanju prirodne boje zubima, koji mogu postati čak i svetliji nego što su ranije bili. Zaboravite na vreme kada vam je bilo neprijatno da se nasmejete i povratite prirodni sjaj svom osmehu.

Kućna metoda beljenja zuba

Kućna metoda podrazumeva uzimanje otisaka u ordinaciji i izradu folija sa prostorom za aplikaciju gelova za izbeljivanje. Pacijent dobija folije, gelove za aplikaciju i beljenje vrši u kućnim uslovima uz uputstva dobijenim od stomatologa.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba

Ordinacijsko izbeljivanje se vrši u ordinacijskim uslovima, odgovarajućim gelovima za izbeljivanje uz kontrolu stomatologa. Ova metoda se posebno preporučuje kada nemate dovoljno vremena za proceduru kućnog izbeljivanja, zato što se recimo spremate za neku proslavu. U ovom slučaju izbeljivanje može biti završeno za svega sat vremena.

Izbeljivanje avitalnih zuba

Naša ordinacija vam pruža i mogućnost izbeljivanja avitalnih zuba, odnosno zuba kojima je ranije izvadjen živac pa su u funkciji vremena potamneli. Ova vrsta izbeljivanja se vrši u ordinacijskim uslovima i može se raditi u više seansi, u zavisnosti od željene boje.

Pregled, dijagnostika i plan terapije su besplatni, ukoliko se koristi neka od stomatoloških usluga.